loading...
مدرسه
هوشنگ حق مرادی بازدید : 136 جمعه 01 آبان 1394 نظرات (0)

 

10 تصور نادرست درباره دیابت

 

 

 

10 تصور نادرست درباره دیابت

 

کسی به شما گفته است که خوردن شکر زیاد باعث دیابت می شود؟ یا در یک رژیم غذایی دیابتی شما باید همه غذاهای مورد علاقه تان را کنار بگذارید؟ درست نیست! افسانه های زیادی در مورد دیابت و غذا وجود دارد. ما این افسانه ها در مورد دیابت را از حقیقت جدا کرده ایم.

افسانه 1: خوردن شکر زیاد منجر به دیابت می شود
خوردن میزان بالای شکر به سادگی موجب دیابت نمی شود. در عوض، دیابت وقتی شروع می شودکه عاملی، توانایی بدن شما را در تبدیل کردن غذای مصرفی به انرژی مختل کند. اگر شما دیابت دارید برای درک بهتر اینکه چه اتفاقی در این شرایط می افتد به این موارد توجه کنید: بدن شما بیشتر غذایی که خورده اید را به گلوکز تبدیل می کند، گلوکز نوعی قند است که سلول های بدن از آن به عنوان سوخت استفاده می کنند. پانکراس هورمونی تولید می کند به نام انسولین که به سلولهای بدن کمک می کند تا از گلوکز به عنوان سوخت استفاده کنند.

در اینجا بیشتر انواع معمول دیابت و عواملی در مورد علت ایجاد آن را توضیح می دهیم:

دیابت نوع 1: زمانی ایجاد می شود که پانکراس نتواند انسولین تولید کند. بدون انسولین قند خون بالا می رود. افراد با دیابت نوع 1 باید انسولین دریافت کنند برای کمک به سلولها جهت گرفتن قند. دیابت نوع 1 اغلب در افراد جوان یا کودکان ایجاد می شود. تحقیقات نشان داده اند که این نوع دیابت ممکن است زمانیکه سیستم ایمنی فرد ضعیف است ایجاد گردد.
دیابت نوع 2: زمانی اتفاق می افتد که پانکراس میزان کافی انسولین تولید نکند، انسولین به طور مناسب کار نکند یا در هر دو حالت. اضافه وزن احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. این نوع می تواند در همه افراد و در همه سنین اتفاق بیافتد.
دیابت بارداری: در زمان بارداری در برخی از زنان ایجاد می گردد. تغییرات هورمونی در طی بارداری از عملکرد مناسب انسولین جلوگیری می کند. زنان با دیابت در زمان بارداری معمولا نیاز دارند که انسولین مصرف کنند. این شرایط احتمالا بعد از تولد نوزاد از بین می رود.

افسانه 2: قوانین زیادی در یک رژیم دیابتی وجود دارد.
اگر شما دیابت دارید به یک برنامه غذایی نیاز خواهید داشت. اما قاعده کلی و معمول آن ساده است: غذاهایی را انتخاب کنید که متناسب با فعالیت و داروی شما باشد و بتواند سطوح قند خونتان را نزدیک به نرمال نگه دارد.

آیا شما نیاز دارید با چیزی که الان می خورید سازگار شوید؟ احتمالا . اما رژیم غذایی جدید شما شاید آنطور که شما فکر می کنید نیاز به تغییرات خیلی زیادی نداشته باشد .

افسانه 3: کربوهیدرات برای دیابت بد است
در حقیقت کربوهیدرات ها (یا نشاسته) برای دیابت خوب است. آنها پایه ی رژیم سالم دیابت یا هر رژیم سالمی را تشکیل می دهند.

نشاسته ( از جمله نان، برنج،سیب زمینی ) بزرگترین اثر را بر سطح قند خون دارند و به این علت است که یک رژیم غذایی دیابتی تعیین می کند که چقدر از این مواد غذایی استفاده کنید. این مواد غذایی همچنین شامل ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند. بنابراین آنهایی را انتخاب کنید که بیشترین مواد مغذی را دارند مثل نان سبوس دار و میوه و سبزیجات با فیبر بالا. بعد از ملاقات با یک متخصص تغذیه پیدا کردن مواد غذایی کربوهیدراتی مناسب برای شما راحت تر خواهد بود.

افسانه 4: پروتئین از کربوهیدرات برای افراد دیابتی بهتر است
چون کربوهیدراتها قند خون را خیلی سریع تحت تاثیر قرار می دهند شما ممکن است تصور کنید که باید میزان کمتری از آنها را استفاده کرده و بیشتر مواد غذایی حاوی پروتئین را در رژیم غذایی تان بگنجانید. اما میزان بالای پروتئین ممکن است منجر به مشکلاتی برای افراد دیابتی شود.

مشکل عمده این است که اکثر غذاهای سرشار از پروتئین نظیرگوشت حاوی چربی های اشباع شده هستند. خوردن این قبیل چربی ها احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. با دکتر تغذیه یا پزشکتان صحبت کنید که چه میزان پروتئین برای شما لازم است.

افسانه 5: شما می توانید میزان داروی دیابت را با چیزی که می خورید هماهنگ کنید.
اگر شما از انسولین برای کنترل دیابت استفاده می کنید، می توانید بیاموزید چگونه مقدار و نوع دارویی که مصرف می کنید را با میزان غذایی که می خورید هماهنگ کنید اما این به این معنی نیست که می توانید هر چقدر خواستید بخورید و بعد داروی بیشتری استفاده کنید تا سطح قند خونتان ثابت شود.
اگر شما از انواع دارو های دیگر دیابت استفاده می کنید تلاش نکنید که دوز داروی مصرفی را با سطح کربوهیدرات مصرفی در وعده غذایی هماهنگ کنید مگر اینکه با پزشکتان مشورت کرده باشید. بیشتر داروهای دیابت بهترین کارکرد را زمانی دارند که به طور ثابت استفاده شوند.

افسانه 6: شما باید غذاهای مورد علاقه تان را کنار بگذارید.
دلیلی ندارد که خوردن غذاهای مورد علاقه را کنار بگذارید به جای آن تلاش کنید:
روشی را که غذای مورد علاقه تان را آماده می کنید تغییر دهید
دیگر غذاهایی که معمولا به همراه غذای مورد علاقه تان مصرف می کنید را تغییر دهید
میزان غذای مصرفی را کاهش دهید
غذاهای مورد علاقه تان را به عنوان پاداشی برای ادامه رژیم غذایی تان استفاده و میل کنید
یک متخصص تغذیه می تواند کمک کند راه هایی پیدا کنید که غذاهای مورد علاقه تان را در برنامه رژیمی تان داشته باشید.

افسانه 7: اگر دیابت دارید باید دسر را کنار بگذارید.
اشتباه است! اینجا راه هایی ارائه می شود که شما می توانید دسرها و کیک ها را مصرف کنید:
از شیرین کننده های مصنوعی استفاده کنید.
میزان مصرفی را کنترل کنید. به جای خوردن دو اسکوپ بستنی یکی بخورید. یا با دوستتان شریک شوید.
خوردن دسر را به عنوان جایزه ای تفریحی برای دنبال کردن رژیم غذایی قرار دهید.
دسرهای مقوی تر درست کنید. از میوه های تازه، جوانه و روغن سبزیجات استفاده کنید. بیشتر اوقات شما می توانید کمتر از میزانی که در دستورالعمل آمده شکر مصرف کنید.
افق دیدتان را گسترده کنید. به جای استفاده از بستنی، پای و کیک از میوه ، لبنیات و کلوچه های با آرد جو و گندم استفاده کنید.

افسانه 8: شیرین کننده های مصنوعی برای افراد دیابتی خطرناک است.
شیرین کننده های مصنوعی شیرین تر از همان میزان شکر است بنابراین از میزان کمتری از آنها برای رسیدن به شیرینی دلخواه استفاده می شود. این منجر می شود شما بتوانید کالری کمتری در مقایسه با شکر مصرف کنید.
یک متخصص تغذیه می تواند تعیین کند که چه شیرین کننده ای برای چه استفاده ای بهتر است مثلا در قهوه، کلوچه...

افسانه 9: شما باید به طور ویژه غذاهای دیابتی بخورید.
حقیقت این است که غذاهایی که برای افراد دیابتی سالم و مناسب هستند برای بقیه ی افراد خانواده هم خوب است بنابراین نیازی نیست غذای مخصوص افراد دیابتی به طور مجزا تهیه شود.
تفاوت بین غذای یک دیابتی با بقیه این است که او باید نسبت به بقیه خانواده توجه دقیقی به آنچه که می خورد داشته باشد. این شامل میزان نهایی کالری مصرفی و میزان و نوع کربوهیدرات، چربی و پروتئین است.

افسانه 10: غذاهای رژیمی بهترین انتخاب برای دیابتی است.
فقط به این دلیل که برخی مواد غذایی برچسب "رژیمی" دارند به این معنی نیست که بهترین انتخاب برای افراد دیابتی هستند. در حقیقت، غذاهای "رژیمی" می توانند گرانتر و غیر سالم تر از غذاهایی باشد که در فروشگاه ها پیدا می شود یا توسط خودتان آماده می گردد.

برچسبهای روی مواد غذایی را با دقت بخوانید، برای اینکه بفهمید مواد تشکیل دهنده و میزان کالری آنها انتخاب خوب و مناسبی برای شما باشد. اگر شک دارید با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

 

 

 

 

 

 

 

منبع : هایپرکلابز

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 4093
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 6
  • تعداد اعضا : 13
  • آی پی امروز : 92
  • آی پی دیروز : 105
  • بازدید امروز : 129
  • باردید دیروز : 176
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 687
  • بازدید ماه : 687
  • بازدید سال : 53,044
  • بازدید کلی : 779,822